Sveriges enda märkesförsäkring för Porsche 

Logga Porsche
Logo Porsche Försäkring

Vagnskadeförsäkring för Porsche

Vagnskadeförsäkring gäller för kaross och plåt- och lackskador, även om du skulle ha råkat orsaka dem själv. Du kan få ersättning genom vagnskadeförsäkring vid exempelvis kollision, dikeskörning eller om du kört på något.

Ingår i helförsäkringen

Du kan inte köpa vagnskadeförsäkring enskilt utan den ingår när du köper en helförsäkring.​​ Vagnskadeförsäkring ingår i helförsäkringen och är den del som skiljer en halvförsäkring från en helförsäkring.

Vilka skador kan vagnskade­försäkringen ersätta?

Vagnskadeförsäkringen gäller för skador på bilens kaross. Det kan vara skador på bilen efter en kollision, en singelolycka som dikeskörning eller att du kört på något. Vagnskadeförsäkringen ersätter även skador på bilen som uppstått på grund av annan yttre olyckshändelse, till exempel ett nedfallet träd eller om bilen utsatts för skadegörelse.

Om bilen har vagnskadegaranti

Om din bil har vagnskadegaranti behöver du inte ha vagnskadeförsäkring under garantitiden, då räcker det med halvförsäkring.

Kontrollera vagnskadegarantin och hur länge den gäller.

När vagnskadegarantin går ut

För att se till att du har samma försäkringsskydd som tidigare uppgraderar vi automatiskt din halvförsäkring till en helförsäkring när vagnskadegarantin går ut. Läs mer i ditt försäkringsvillkor. 

Skogsgrön bil kör på solig väg

Helförsäkring

Helförsäkring gäller för skador på din egen bil efter trafikolycka, även om det var du som orsakade olyckan.

Kvinna går från ett par bilar i en solig miljö

Vagnskadegaranti

Vill du veta hur länge din Porsche har vagnskadegaranti? Du kan kontrollera det här eller titta på bilens garantibevis.