Hämtar information

Tips och råd när du ska köpa Porsche

Ska du köpa ny eller begagnad bil, väljer du att köpa från en auktoriserad återförsäljare eller ska du köpa av en privatperson. Porsche Försäkring är framtagen för dig och din Porsche.

Man tittar ut genom fönster

När du ska byta din Porsche mot en nyare kan du välja att göra det hos en auktoriserad återförsäljare som har gått igenom den nya bilen och sett till att allt är i sin ordning eller köpa den av en privatperson men då behöver du ta ett större ansvar för att kontrollera så allt står rätt till.

Köpa helt ny bil hos bilhandlare

Om du ska köpa en helt ny Porsche läs mer om försäkringserbjudandet till extra bra pris redan från start som auktoriserade återförsäljare erbjuder när du rullar iväg med din nya bil.

Köpa begagnad bil hos bilhandlare

När du köper en begagnad Porsche av bilhandlare får du en varudeklaration där all fakta om bilen finns med och information om det följer med några garantier i bilköpet, och bilens status. Du skyddas av konsumentköplagen och auktoriserade återförsäljare för Porsche är anslutna till Konsumentverket och Motorbranschens Riksförbund, MRF.

Räkna pris och köp

Köpa begagnad bil av privatperson

När du ska köpa begagnad bil av en privatperson finns det en del att tänka på innan du köra iväg med din nya bil, du behöver ta eget ansvar och kontrollera många detaljer, här får du några tips på vägen mot ett lyckat bilköp. Hos Transportstyrelsen kan du med hjälp av registreringsnumret få mycket information om om bilen och vem som äger den och hur mycket fordonsskatten blir. Hos Transportstyrelsens får du också veta tillverkningsdatum, modellår och besiktningsperiod och om bilen blev godkänd på senaste besiktningen. 

  • Provkör så länge så du hinner testa funktioner.
  • I serviceboken kan man se om bilen har blivit servad
  • Hur många nycklar har säljaren kvar?
  • Kontrollera däckens mönsterdjup
  • Kör långsamt och provbromsa hårt
  • Testa strålkastare och blinkerslampor

Teckna försäkring direkt

När man gör ägarbytet digitalt via Transportstyrelsen så går ägarbytet igenom direkt och du behöver teckna försäkringen i ditt namn samtidigt. Du kan inte köra hem bilen i tron på att den tidigare ägarens försäkring gäller när du står som ägare till bilen.

Om du ska köpa begagnad Porsche från en auktoriserad återförsäljare hjälper de dig med försäkringen innan du rullar ut på vägarna.

Räkna och köp

Person-/ Organisationsnummer

Vi ber om personnummer eller organisationsnummer för att kunna erbjuda rätt pris på försäkringen.

Familjepicknick Porsche i bakgrunden

Porsche Försäkring är ett samarbete mellan Volkswagen Finans Sverige AB och If Skadeförsäkring AB (publ). Säte: Stockholm. Org.nr: 516401-8102