Hämtar information

Feltankning

Att råka tanka bilen med fel bränsle är lätt hänt om du bytt bil eller kör någon annans bil. Av gammal vana väljer man den bränsletyp man är van vid. 

Skulle du råka ut för detta misstag är det viktigt att komma ihåg att inte starta motorn. Har du redan kört iväg – stanna då bilen och kontakta oss 0770-110 360

Att tänka på vid feltankning

Starta inte motorn

Det räcker med att vrida om nyckeln för att det felaktiga bränslet ska dras in i systemet och förstöra bränslesystemet, och i värsta fall även motorn. Kör du iväg med fel bränsle i bilen ökar risken för att motorn skadas.

Bärga bilen till verkstad

Kör inte till verkstaden utan ring till en bärgare eller få hjälp med att bogsera bilen så att inte motorn förstörs. Som kund hos Porsche Försäkring får du bilen bärgad till närmaste märkesverkstad, där bland annat bränslet byts ut genom tömning och sanering av tanken.

Så gäller försäkringen

Har du minst en halvförsäkring hos oss ersätter försäkringen rengöring av tank, behållare, ledningar och följdskador när du har tankat fel vätska i bilens drivmedelstank eller fyllt på fel medel i annan behållare i bilen. Max ersättning 100 000 kr. Du kan läsa mer om feltankning i våra försäkringsvillkoren 

Ett samarbete mellan Porsche Sverige, Porsche Finansiering och If Skadeförsäkring AB (publ). Säte: Stockholm. Org.nr: 516401-8102.