Hämtar information

Inbrott i bil och bilstöld

Det sista du vill är att få inbrott i din bil och kanske är det ännu värre om du råkar ut för bilstöld. Dyrare bilar är eftertraktade för tjuven och det behövs vidta flera åtgärder för att försvåra inbrott och stöld.

Positioneringssystem, spårsändare eller GPS tracker?

Positioneringssystem kallas ibland också spårsändare eller GPS tracker men oavsett vad man kallar det för så hjälper positioneringssystemet larmtjänst och polisen att spåra bilen och se vart bilen befinner sig, det innebär att det är större möjlighet att du kan få tillbaka din bil snabbt.

Om din Porsche har ett marknadsvärde över 1,5 miljoner kronor ska den vara utrustad med godkänt positioneringssystem med larmcentralkoppling för att försäkringen ska gälla fullt ut vid stöld. Är du osäker på om din bil har det installerat bör du kontakta din återförsäljare.

Så skyddar du din Porsche från stöld

  • Parkera på en säker plats, allra helst i ett låst garage. Saknar du garage men har uppfart med grind – håll grinden stängd. Parkerar du på gatan – låt bilen stå så öppet och upplyst som möjligt.
  • Kontrollera alltid att bilen är ordentligt låst innan du lämnar den. Med en störsändare kan biltjuven slå ut bilnyckelns låsfunktion. Läs mer om störsändare på polisen.se.
  • Skydda dina bilnycklar genom att förvara dem säkert. Om din Porsche har nyckellös funktionalitet, så kallad Comfort Access, kan nyckeln förvaras ett signalskyddande nyckelfodral. Vill du förvara dem snyggt och säkert även i hemmet kan du köpa en Klong Gömma. Dessa produkter förhindrar att signalen från din bilnyckel kapas av brottslingar.
  • Om din bil inte har larm är det klokt att eftermontera ett larm hos din auktoriserade återförsäljare av Porsche. Det är också bra att använda den godkända rattkryckan MegaLock® Twin för att försvåra stöld av ratt och airbag.
  • Förhindra stöld av Porsche aluminiumfälgar genom att använda fälglås.
  • Lämna aldrig datorer, löstagbar GPS, parkeringspengar, mobiltelefoner och andra värdesaker i bilen. Tänk på att en tom väska kan locka en tillfällig tjuv till inbrott.
  • Ta initiativ till Grannsamverkan där du bor. Ett sådant initiativ för att minska vardagsbrottsligheten stöds av den lokala polisen. Läs mer på samverkanmotbrott.se.

Porsche Försäkring är ett samarbete mellan Volkswagen Finans Sverige AB och If Skadeförsäkring AB (publ). Säte: Stockholm. Org.nr: 516401-8102